Professors de la UAB fan un manifest contra la retirada de simbologia en favor dels presos

El Col·lectiu Pere Quart s’adhereix al manifest contra la retirada de simbologia a favor dels presos polítics i exiliats signat per una cinquantena de professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La retirada l’ha ordenat el rectorat a instàncies de la Junta Electoral espanyola que va rebre una denúncia de Ciutadans. Els docents denuncien que el rectorat s’ha extralimitat i també ha fet retirar llaços grocs i altres símbols en alguns despatxos del professorat.

 

Llegiu ací el manifest:

«Benvolguts professors, membres del PAS i estudiants, Com ja heu pogut comprovar, durant el dia d’ahir es van retirar, per ordre superior, les diverses pancartes, retolacions o senyals que alguns professors teníem als despatxos i que manifestaven públicament la nostra protesta per l’existència al nostre país de presos polítics.

Nosaltres no volem entrar en les raons de la universitat i del deganat per a prendre aquesta iniciativa. A hores d’ara, qualsevol acció de protesta, de contestació o de dissidència passa pel filtre de la por. La por d’un procés penal, d’una sanció o d’una pena. És la por qui regeix avui al nostre país les actuacions públiques i l’expressió de les opinions, ni que es tracti d’expressions cíviques tan elementals com les relatives a l’exercici dels drets bàsics de la persona. Entenem que és el nostre deure de persones i d’universitaris de manifestar la nostra repulsa a la violació dels drets bàsics de la persona, i això en tota circumstància, hi hagi o no eleccions i siguin quines siguin les persones empresonades per motius polítics. El retorn de la repressió i de la por a la nostra vida col·lectiva ha de suscitar una reacció unànime de la nostra societat i especialment dels universitaris, dipositaris cabdals dels principis de l’humanisme».

Bellaterra, 25 d’abril de 2018

Vilaweb, 04.05.2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s