Trabalíades, Antoni Isarch

Antoni Isarch

 

VARIACIONS SOBRE LA TRABALÍADA

PASTITX

― Tu, has sentit? Diu que el dallonses ha dit que estem confinats…
― I ara! Vols dir que…
― I tal! Tu en sabies res?
―Res de res. Fa dies que no…
― Buf, ja ho veus. No som res. Confinats!
― Doncs ara sí que… I fins quan diu que…?
― Veliaquí! Aquesta és la pregunta.
― Quina? Aquesta?
― No, home, no: allò d’abans.
― No som res, oi?
― En fi. D’això… fins demà.
― Fins demà!

 

HOMENATGE

1

Un exescolanet del Coro de Santa Rita, rialler i galta-rosat, va ser multat ahir al vespre a Sabadell per trencar el confinament. Sembla que el jove, desesperat, havia fugit de casa en descobrir, tot llegint la premsa, que hi ha homes que ploren perquè el sol es pon.

2

Un jove alt i ben plantat, net de l’exalcalde de la vallesana capital, ha passat a disposició judicial després d’haver estat trobat, amb aires suspectes de passejant, amb un tortell i el Diari de Sabadell sota el braç. El senyoret ha manifestat que la seva era una sortida de circumstàncies, i que només anava a assabentar la tieta Marta que, seguint la consigna oficial, «havia de quedar-se a casa».

3

L’Obiols, un sabadellenc d’aquells que llegeixen molt i escriuen poc, ha estat detingut per les autoritats municipals a altes hores de la matinada mentre era assegut a la terrassa d’un bar del centre per no respectar la distància de seguretat amb el seu company de taula, en Prat.

 

INTERTEXTUALITAT

1

El veí del 5è 4a, que havia començat els mots encreuats de La Vanguardia el primer dia de confinament, els ha completat avui a les 19.59h i ha sortit al balcó tot just un minut després, braços alçats i un somriure d’orella a orella, per rebre els aplaudiments del respectable.

2

L’adolescent avorrit de l’àtic ha escrit al seu professor de literatura i, en un gir de guió imprevisible, ha afirmat que preferiria no fer-los (els deures). Que, tant per tant, la cosa ja estava bé abans de. Que mai no havia fet tants deures com. I que ja en té ben bé prou de. El professor, bartlebià convençut, l’ha aprovat sense dubtar-ne gens.

3

En Marc, aquell estudiant valencià de l’entresòl 1a, ha decidit començar a escriure un quadern per enganyar les llargues hores de reclusió al pis d’estudiants de Cerdanyola. Hi confessa les penes d’amor per l’Alba, la seva companya de pis verge i bruna, a la qual no pot evitar d’imaginar-se amorrada al piló.

 

POSTMODERNA

La mare d’aquells bessons del 1r 3a ha deixat les classes de cuina vietnamita, l’aeròbic de les 11h, el taller de mascaretes, les sessions de Pilates, els concerts emesos per Instagram live, els reenviaments de cadenes solidàries, les visites virtuals al Louvre, les dietes miraculoses, els cartellets amb missatges motivadors per guarnir el balcó, els reptes amb rotlles de paper higiènic i fins i tot les videotrucades amb les mares de l’escola. Ara diu que vol abaixar el ritme i centrar-se a ajudar els fills amb els deures de l’escola.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s