Trabalíades, Manuel Molins

Manuel Molins

 

1. Un viròleg nord-americà explicava als alumnes que, segons les noves investigacions, els virus són la merda que expulsen les cèl·lules quan en van plenes. I a la vista de com va el món la teoria és irrebatible.

2. El coronavirus és un barret que portava Elisabeth Taylor en Suddenly, Last Summer (1959) i després, més evolucionat, en unes fotografies de Vanity Fair: la Taylor era una dona avançada al seu temps i ja ens advertia de l’actual moda global.

3. Trump diu que no vol posar-se la mascareta malgrat la recomanació de les autoritats sanitàries. És natural: entre el cabell i la màscara no podria dissimular la gran mascarada ni entre els seus.

4. El COVID-19 es frega les mans i salta d’alegria: sap que mentre hi hagen aquests governants globals es podran multiplicar i engendrar el Coronavirus 20, 21, 22, 23, 24…. ad infinitum que deien els clàssics. O era ad nauseam

5. La veïna d’enfront no surt a aplaudir cada vespre al balcó: és que no té braços. Li’ls va arrencar el seu amant una nit de passió.

6. La veïna del 2n, 3r, una jove bellíssima i talentosa, ha de fer un càsting per a una pel·lícula romàntica. El seu problema, però, és que encara és verge. Per això ha recorregut tota la finca, porta a porta, buscant qui la desvirgue. La mitjana d’edat dels seus veïns és de 80 anys.

7. Després de la COVID – 19, la Roser i el Tomàs han decidit renovar-se: vida nova. S’han desfet de tots els mobles, quadres i estris del pis i n’han comprat de nous, moble a moble, vaixella, estovalles, tovalloles, llençols, estris i tot el que els calia exactament igual que els que tenien: Ikea està al límit del col·lapse per tanta gent que vol renovar-se.

8. El coronavirus de la veïna del 3r, 2a ha decidit traslladar-se a cal veí del 4rt, 1a perquè és un miró (voyeur, en deien els francesos que són tan fins). Així ja no caldrà que es passe el dia observant com es renta la nena d’enfront.

9. Diàleg entre la Policia (dona) i l’Home:

POLICIA. Ha de marxar d’aquí.

HOME. Marxar?

POLICIA. És una ordre.

HOME. I on vol que vagi?

POLICIA. A casa.

HOME. A casa?

POLICIA. A casa amb la seva família.

HOME. No tinc casa ni família: el banc m’ho va arrabassar tot.

POLICIA. Doncs aquí no es pot quedar. És una ordre. I les ordres s’han d’acomplir. Que no sap que hi ha el coronavirus?

HOME. Una companya va morir de fred i de fam.

POLICIA. Vostè és un insolidari.

HOME. Insolidari? Deixe’m la mort, que és l’únic que em queda.

10. Per què no hi ha proves suficients, preguntava la Senyora Aurèlia a Rosario, la Kelly de la residència, per la incompetència ministerial o perquè volen apujar els preus? Rosario no va saber què respondre: demà es quedarà sense feina.

11. La veïna del 5é ha decidit confinar-se: apaga el mòbil, la tauleta, l’ordinador, desconnecta el telèfon fix i la televisió, tanca el balcó… es renta les mans i es posa a llegir, aïllada per fi. De sobte mira confosa el nou filòsof que li ha recomanat El País: “Malgrat la por manifesta a la pandèmia gripal, diu, actualment no vivim a l’època viral. L’hem deixat enrere gràcies a la tècnica immunològica. L’inici del segle XXI, des d’un punt de vista patològic, no serà bacterial ni viral”[1]… Obri el balcó, llença el llibre a les escombraries i es posa a aplaudir els sanitaris que lluiten contra el COVID-19.

12. Shakespeare va dir que els déus, quan ve l’hivern, maten les mosques. Però es va callar que a l’hivern solten els virus i que ara hi ha mosques estiu i hivern. Una revolta dels déus? O el crim de la humanitat que els va voler matar, destruint la natura que també els acollia, i que ara ells s’hi tornen amb més virus i mosques?

 

[1] Es tracta d’una cita de Byung-Chu Han. La societat del cansament. Herder, Barcelona 2015. Pàg. 9.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s